TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Software ontwikkelen door een software developer kan veel goedkoper door modulair maatwerk van Basecode

Een software developer kan software ontwikkelen om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Software ontwikkeling is vaak een prijzige aangelegenheid. Maar dat kan veel goedkoper door modulair maatwerk.

Een publicatie van: ing Robin Louwerse

Daar is nu een oplossing voor. Basecode ontwikkelde modules die volgens een DNA zijn opgebouwd, zodat er nagenoeg iedere bedrijfsmatige oplossing snel en eenvoudig precies op de processen kan worden afgestemd. De software modules zijn beschikbaar als een service (SaaS) zodat de cost of ownership (beheer en onderhoud) laag blijft.

Waarom SaaS Cloud Software Ontwikkelen

Software ontwikkelen kost geld maar de software brengt ook geld op. Naast het ontwikkelen van software krijg je ook te maken met de kosten van het bezit of operationeel houden van de software. Er zijn dus verschillende soorten kosten in het ontwikkelen van software.

Een software developer is een dure werknemer. De kosten van product owners, project managers en programmeurs (Front-end en Backend ontwikkelaars) zorgen dat een software productie snel in de papieren gaat lopen. Software kan echter ook worden samengesteld uit bestaande software fragmenten. Dat zorgt voor een snellere productie, maar zorgt er niet perse dat de fragmenten naadloos op elkaar aansluiten. Wat je nodig hebt zijn beproefde modules die op dezelfde manier met data omgaan. Dit soort modules moet dus als een soort DNA worden ontwikkeld.

De oorsprong van modulair maatwerk

Basecode is begonnen met het ontwikkelen van modules voor grootzakelijke klanten. Daarbij zijn belangrijke modules eerst ontwikkeld. Denk aan relatiemanagement en inhoudbeheer. Daar zijn gaandeweg steeds meer modules bij gekomen. Denk aan kassa software en boekhoudsoftware. Bij een kassa denk je niet meteen aan relatiebeheer, maar met een slimme kassa kan je de orders van de klant uit de order history terughalen en opnieuw in bestelling zetten. Dit scheelt erg veel tijd. Daarnaast kan de order meteen in het boekhoudsysteem. Dat spaart weer kosten aan een dure accountant.

De doorbraak voor modulair maatwerk voor Recruit a Student

Een internationaal uitzendbureau kwam met de vraag om het proces van de website en de werkzaamheden van de recruiter te vereenvoudigen. Er was een website in Wordpress, daar liep de opdrachtgever al snel tegen beperkingen aan met koppelingen van bijvoorbeeld Nationale Vacaturebank of Indeed. De recruiter moest voorheen dus nog veel stappen handmatig uitvoeren. Daarbij liep de inwerktijd van de werknemer steeds verder op, wat weer een extra workload voor de directie was. Het werd tijd om het hele proces van recruitment eens flink onder de loep te nemen.

Voorbeeld

In het bovengenoemde voorbeeld zijn een aantal workflows gedefinieerd. Ten eerste het onboarding proces van kandidaten. Een kandidaat moet zich snel en eenvoudig kunnen inschrijven via de website. Een kandidaat kan vervolgens worden geselecteerd en voorgesteld bij de opdrachtgever. De opdrachtgever kan de kandidaat uitnodigen voor een gesprek, wellicht een vervolggesprek en vervolgens word de kandidaat aangenomen of afgewezen. Deze processen betekende dat de recruiter telkens in een relatiebeheer systeem moest kijken welke spelers er zijn, hoe die te bereiken en in welke fase van het recruitment proces de kandidaat zich bevond. Dit is al een ingewikkeld proces met 1 kandidaat. Recruit a Student is echter met behulp van onze modulaire maatwerk oplossing gegroeid van 800 kandidaten naar ruim 120.000 kandidaten in 4 jaar tijd.

De oplossing voor dit proces was geen standaard relatiebeheer systeem, maar een kandidaten volg systeem CRM/ATS (Applicant Tracking System). Voor dit systeem is een front-end geschreven dat zich specifiek richtte op het verkorten van de inwerktijd van nieuwe werknemers, en het proces van de recruiters. Daarbij worden nieuwe vacatures automatisch doorgeplaatst naar social media, Nationale Vacaturebank en Indeed. Nieuwe kandidaten schrijven zich eenvoudig in via de website, de recruiter houdt overzicht op het recruitment proces en de directie verkrijgt vitale management informatie uit de rapportage software.

Software development via modulair maatwerk

De software die in het bovengenoemde voorbeeld is ontwikkeld heeft een relatiebeheer systeem (CRM) samengevoegd met een vacature beheer systeem en een inhoudbeheer systeem (CMS). Daarnaast zijn er extra modules bij geschreven die het doorplaatsen naar derde partijen beheert.

Via de front-end is het proces op maat gemaakt voor de kandidaten, opdrachtgevers en voor de recruiters. Daarmee een complex proces platgeslagen en vereenvoudigd. Door inzet van reeds ontwikkelde en beproefde modules kon dit ATS snel en goedkoop worden geproduceerd. Lage ontwikkelingskosten zorgen voor een snellere Return on Investment (ROI). De kortere inwerktijden en snelle onboarding zorgen voor een lage Total Cost of Ownership (TCO).

Doordat de modules bekend en beproefd zijn kunnen de software developers met vertrouwen werken aan de modules. Daardoor is ook de inwerktijd van nieuwe ontwikkelaars laag. Daarmee zijn ook de beheer en beheerskosten laag.

SaaS software ontwikkelen

Software as a Service zorgt ervoor dat de opdrachtgever een maandelijks bedrag betaalt na initiële ontwikkeling. Dit maandbedrag is voor de hosting in het datacentre en het beheren van de online omgeving waar de SaaS applicatie op draait. SaaS op basis van modulair maatwerk zorgt dus voor een kortere ontwikkeltijd, kortere testperiode, een naadloze aansluiting op de bedrijfsprocessen en een lage maandelijkse kosten voor onderhoud en beheer.

Modulaire sofware

 • Account management / beheer
 • Content management / beheer (CMS)
 • Relatiebeheer / Customer relations management (CRM)
 • Marketing automatisering
 • Projectmanagement
 • Financieel management / beheer
 • Kassa systeem
 • Boekhouden
 • E-learning
 • Leerling Management Systeem (LMS)
 • Rapportage en management info

Basecode is een handelsnaam van I3C BV. Information, Communication, Care and Control. basecode.nl


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Software Development I3C Basecode Breda
uitgelicht
Basecode

Software onwikkeling sneller en goedkoper door modulair maatwerk. Op maat voor uw proces door onze software developers.

Basecode Software en AI

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent die gedreven CMD-er met HBO opleiding en gedegen kennis van HTML, CSS en Javascript/Typescript

NL
20
HBO+

Back-end developer

Jij bent die gedreven PHP programmeur met HBO opleiding en gedegen kennis van complexe arrays, PHP, JSON, SQL, XML, XBRL. Je kunt coden als de beste en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

NL
40
HBO+

Software ontwikkeling Breda

Software ontwikkeling Tilburg

Software ontwikkeling Rotterdam

Software developer Breda

Software developer Tilburg

Software developer Rotterdam

Maatwerk software Breda

Maatwerk software Tilburg

Maatwerk software Rotterdam

Software developer Software ontwikkeling

Software ontwikkeling wordt gedaan door een bureau dat software developers in dienst heeft. Een software developer schrijft software broncode. Door apart een front-end en een backend te gebruiken kan de front-end worden aangepast aan de bedrijfsprocessen terwijl de backend volgens modulair maatwerk wordt ingericht. Doordat alle modules hetzelfde software DNA bevatten kunnen alle lossen modules naar smaak worden samengesteld zodat 1 naadloos geintegreerde software oplossing ontstaat. Lage Cost of Ownership (TCO), hoge Return on Investment (ROI).

Kennisplatform Fleximaal.com

Maatwerk software PHP, SQL, XML, JSON JSON PHP XML SQL Software developer Front-end, Backend, SaaS, Cloud Backend SaaS Cloud Front-end Cloudsoftware, applicatie, PHP, Javascript, JS JS applicatie Javascript PHP Cloudsoftware Software ontwikkeling
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.