Over Fleximaal Community blogs

Hoe schrijf je een goede blog

Een blog gericht op Google

Een treffend voorbeeld is jouw eigen website. Laten we aannemen dat je koelkasten verkoopt. Je marketeer gaat enthousiast aan de slag en bedenkt de pakkende slogan "ijskoud de beste". Deze slogan wordt prominent in de grote kop (H1) van je website geplaatst.

Hoewel dit een creatieve zet is van de marketeer, is het niet optimaal voor je vindbaarheid. De H1-kop had in plaats daarvan moeten luiden "koelkast kopen prijs Breda". Deze specifieke H1 sluit nauw aan bij wat een potentiële klant zou kunnen invoeren in Google wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe koelkast.

Uiteraard moet je op je eigen website de aanwijzingen van je marketeer volgen. Maar wellicht kunnen enkele nuttige tips de betreffende marketeer op weg helpen om de optimalisatie te verbeteren. Laten we daarom eens kijken naar een mogelijke oplossing voor dit dilemma.

Naast de inhoud op de website, maak je ook een blog op Fleximaal Community. De blog op het Fleximaal Community platform kan een uitstekende aanvulling zijn op dit probleem. En dat kan op verschillende manieren.

  • Verschillende blogs specifiek op zoekwoorden
  • Verschillende woordvolgorde van zoekwoorden in H1
  • Verschillende stijlen en aanspreekvormen testen
  • Versies van blogs testen via paralelle A/B testen

De eerste stap naar een succesvolle blog op Fleximaal Community is het vaststellen en testen van je zoekwoorden. Je kunt je zoekwoorden online testen op verschillende websites om hun bereik te beoordelen. (Een bekende is Semrush) Als een combinatie van zoekwoorden (longtail) bijvoorbeeld een verwacht aantal maandelijkse hits van 20 heeft, is je zoekwoord te specifiek. Als daarentegen de combinatie van woorden een verwachting heeft van 2.000 hits, is je zoekwoord te algemeen. Het is daarbij belangrijk om een inschatting te maken van hoeveel reacties per maand je kunt verwerken, en op basis daarvan de juiste zoekwoorden te selecteren.

Blogs met nadruk op je zoekwoorden

In het eerder genoemde voorbeeld zijn de woorden "koelkast", "kopen", "prijs", en "Breda". Met deze woorden kunnen verschillende longtail zoekwoorden worden gemaakt. Zo is "Breda koelkast kopen" een ander zoekwoord dan "Koelkast kopen Breda". Hoewel je graag reacties op beide zoekwoorden wilt ontvangen, wil je geen rommelige presentatie op je website. Daarom is het aan te raden om hiervoor minstens 2 blogs op Fleximaal Community te plaatsen, elk met een andere volgorde van zoekwoorden in de H1.

Een belangrijke opmerking: het woord "prijs" is opgenomen vanwege het risico dat sommige zoekopdrachten resulteren in een overvloed aan afbeeldingen op platforms zoals Pinterest, zonder daadwerkelijke producten. Een subtiele toevoeging kan dus het verschil maken om zeer specifieke zoekresultaten te verkrijgen.

Een goede blog schrijven

Bij het schrijven van je blog plaats je de zoekwoorden in de H1-kop van je blog. Deze kunnen binnen een zin worden verwerkt, maar het is belangrijk dat de hele longtail zonder onderbreking wordt weergegeven. De H2-kop biedt meer ruimte. Hierin verwerk je niet alleen de zoekwoorden, maar beschrijf je ook de context ervan.

Vervolgens kun je tussenkoppen toevoegen in de inhoudssectie van de pagina, die van het type H3 zijn. In elke tussenkop neem je ëën zoekwoord op. Daarna schrijf je een alinea die over dat specifieke zoekwoord gaat. Het streven is om per alinea minimaal 500 woorden te gebruiken.

De totale blogpagina bevat nu een korte H1-kop met het volledige, ononderbroken longtail zoekwoord. De H2-kop beschrijft de losse woorden met context. De inhoudssectie bevat minimaal drie tussenkoppen, elk met ëën zoekwoord, en een alinea met inhoud over dat zoekwoord.

Het is aan te raden om de blog af te sluiten met een samenvatting en een call-to-action, waarin je de bezoeker aanspoort om contact op te nemen. Probeer de blog in totaal tussen de 1.500 en 2.000 woorden lang te maken.

Wat maakt dit een goede blog?

Nu heb je een blogpagina met genoeg woorden om interessant te zijn voor Google. Je benadrukt de zoekwoorden in zowel de H1 als de H2, waarmee je aan Google aangeeft dat deze inhoud voor jou van grote waarde is. De H3 tussenkoppen gebruik je om uitgebreid uitleg te geven over de zoekwoorden, wat zorgt voor kwalitatieve inhoud. Tenslotte sluit je de blog op een nette manier af met een sterke call-to-action.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Software Development I3C Basecode Breda
uitgelicht
Basecode

Software onwikkeling sneller en goedkoper door modulair maatwerk. Op maat voor uw proces door onze software developers.

Basecode Software en AI

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Prijzen


Basis

Doe het zelf

€ 3,75
/ maand

Be basic
Premium

Met een beetje hulp

€ 45
/ maand

Get Premium
Ultimate

Met veel hulp

€ 170
/ maand

Get Ultimate
Partner

Doe het samen

Maatwerk
/ maand

Be Partner
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.