TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Webhosting: Website MKB hosting met ondersteuning.

Bij website MKB hosting (webhosting) komt een hoop kijken. Er zijn natuurlijk webhosting reuzen waar je voor een dubbeltje op de eerste rang lijkt te zitten. Maar wat als er wat aan de hand is? Vaak is een meer persoonlijke benadering veel interessanter. Je wilt website hosting waarbij iemand je direct kan helpen als je een vraag hebt.

Een publicatie van: ing Robin Louwerse

ONZE STANDAARD HOSTING PAKETTEN

// ZZP

domeinnaam € 1,- per maand

website (100MB webruimte)

Fleximaal CMS

e-mailadres

SSL beveiligingscertificaat

beheer op nacalculatie

service-level "Best Effort"

€ 24 p/jaar

(€ 2,00 p/m)

DEZE WIL IK

// MKB

domeinnaam incl + managed DNS

Website (1.000MB webruimte)

Fleximaal CMS

2 e-mailadressen

e-mail opslag

SSL beveiligingscertificaat

managed hosting

beheer inclusief

€ 96 p/jaar

(€ 8,00 p/m)

BESTE KEUZE

// PLUS

domeinnaam incl + managed DNS

Website (1.000MB webruimte)

Wordpress / Joomla / Drupal

10 e-mailadressen

e-mail opslag

nieuwsbrieven systeem

social media koppeling

SSL beveiligingscertificaat

managed hosting

€ 240 p/jaar

(€ 20,00 p/m)

MEESTE OPTIES

Prijzen excl 21% BTW - Maatwerk mogelijk

Bij webhosting is het fijn als je direct geholpen wordt. Daarnaast is het fijn als de persoon die je moet helpen je probleem snel begrijpt en proactief de oplossing in werking zet. Helpdesk mensen geven je bij technische problemen niet altijd het gevoel snel en effectief geholpen te worden. Het is dus fijn als er een partner is die je wel direct op pad helpt.

Websites staan feitelijk op een "computer". Dit soort computer is een "server". Server staat eigenlijk voor een computer die verzoeken van buitenaf beantwoord. Wanneer je op je eigen computer of laptop opent en daar via een webbrowser een website opvraagt dan vraagt je browser eerst aan "internet": waar vindt ik de ingetypte website die met dit adres gekoppeld is. Via deze vertaalslag wordt de server gevonden en kan deze de website opsturen. Hier zit een complex stukje techniek achter, waar vele schakels fout kunnen gaan. Het vraagt om een multidisciplinaire aanpak.

Browser, webbrowser of client

Een browser is kort voor webbrowser, ofwel een client. De meeste mensen weten niet eens dat ze het gebruiken, maar in de volksmond is het Google Chrome, Internet Explorer of Edge, Safari, Opera of ander computer programma die internet verkeer voor je kan vertalen.

DNS domeinnaam service

Wanneer je een webadres in de browser intypt dan vraagt je browser even op waar "www.fleximaal.com" zich bevind. Een DNS server geeft daarop het IP adres van de server die moet antwoorden.

Webserver

De webserver is ingericht met speciale software die verzoeken van buitenaf gaat antwoorden. Je eigen computer geeft (als het goed is) geen antwoord aan verzoeken van buitenaf. Een webserver antwoord alleen op speciale verzoeken. Dit is verbonden aan protocollen. Een protocol is een afspraak waar systemen zich aan houden. Zo is er een protocol voor webbrowser-webserver via http of https. Of een protocol voor je E-mail verkeer via POP of IMAP. En minder bekend maar zeker niet minder belangrijk, het uploaden en downloaden van pagina's en media naar de website via file transport FTP protocol.

Een webserver kan dus verschillende "programma's" verwerken. Dat is meestal de webbrowser en E-mail. Maar denk ook eens aan informatie beveiliging, inlogbeveiliging (fail2ban) en firewall.

Om alles goed werkend te houden en veilig te houden is er een hoop onderhoud en beheer nodig. Een webserver kan je volledig beheren via een interface waar je in een zwart vakje allemaal commando's kunt typen. Deze CLI (command line interface) is voor technische mensen wellicht op den duur voldoende, maar het is vaak handiger en soms ook beter om een visuele interface te hebben. Daar zijn ook programma's voor beschikbaar. Denk aan Plesk, DirectAdmin, cPanel en meer.

MKB website hosting webhosting

De meeste kleinere bedrijven (ZZP en MKB) eisen van de hosting dat de website en de E-mail werkt. De website wordt vaak via een content management systeem CMS gedaan.

CMS systeem

Een content management systeem (CMS) is een programma waarmee je de inhoud van de website kunt beheren. Je wilt bijvoorbeeld tekst aanpassen of media (plaatjes en filmpjes) aan de website toevoegen. Meer bekend is wellicht de merknaam zoals Joomla, Wordpress, Drupal, Magento en meer klinkende namen. Ook Fleximaal Community heeft een inhoudbeheer CMS software.

E-mail

Je kunt natuurlijk je Yahoo, Gmail of Hotmail account gebruiken. Maar veel professioneler is het als je een mail@domeinnaam.nl E-mail adres hebt.

Managed hosting

Met managed hosting kan je je vraag gewoon stellen aan de helpdesk van de hosting provider en wordt je geholpen in plaats dat je het zelf moet doen. Er zijn natuurlijk grenzen aan de werkzaamheden maar daarvan wordt je dan op de hoogte gesteld. Normale werkzaamheden zijn: beheer webruimte, aanpassen DNS, hulp bij firewall, hulp bij logfiles, hulp bij E-mail problemen. Wil je vervolgens de Gmail koppelen met je @domeinnaam.nl adres dan werkt dat op basis nacalculatie.

Specifieke hosting wensen

Heb je specifieke hosting wensen neem dan contact met ons op. We helpen je graag. Ook als je ergens anders je hosting hebt kunnen we vaak helpen. 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Software Development I3C Basecode Breda
uitgelicht
Basecode

Software onwikkeling sneller en goedkoper door modulair maatwerk. Op maat voor uw proces door onze software developers.

Basecode Software en AI

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent die gedreven CMD-er met HBO opleiding en gedegen kennis van HTML, CSS en Javascript/Typescript

NL
20
HBO+

Back-end developer

Jij bent die gedreven PHP programmeur met HBO opleiding en gedegen kennis van complexe arrays, PHP, JSON, SQL, XML, XBRL. Je kunt coden als de beste en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

NL
40
HBO+
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.